بهترین روش‌های درمان جوش صورت

اگر زیاد جوش می‌زنید، احتمالاً حسابی کلافه شدید و مدام به دنبال راهی برای رفع این جوش‌های آزار دهنده می‌گردید. فیشال (مراقبت حرفه‌ای از پوست صورت) می‌تواند تا حدودی به کاهش التهاب و مشکلات پوستی ناشی از جوش کمک کند اما راه بهتر و مؤثرتر، روش‌های درمان جوش صورت شامل درمان جوش صورت با لیزر، درمان جوش صورت با پیلینگ و درمان جوش صورت با مزوتراپی هستند که توسط پزشک ارائه می‌شوند.

دکتر سمر نامیان پزشک برای درمان جوش صورت در شیراز، پکیج‌های پوست مانند لیزرهای غیرتهاجمی و دستگاه میکرودرم را با هدف درمان و کنترل جوش، اسکارها، جوانسازی و کک و مک را به عنوان جایگزین فیشیال پیشنهاد می‌کند. در ادامه به معرفی انواع روش‌های درمان جوش می‌پردازیم. بهترین دکتر جوش صورت شیراز بعد از معاینه شما، بهترین پکیج را برای پوست‌تان انتخاب می‌کند.

آشنایی با انواع جوش صورت و اولین قدم برای درمان آنها

اگر قصد درمان جوش و جای جوش در صورت خود را دارید، باید بدانید حل هر مسئله‌ای در گرو شناخت و آگاهی از ابعاد مختلف آن مسئله است؛ بنابراین در اولین قدم باید بدانید چه نوع جوش‌هایی به چه علتی روی صورت شما وجود دارند و با توجه به نوع آن‌ها و علت بروز و ظهورشان، اقدامات لازم برای درمان را انجام دهید.

انواع جوش صورت

جوش‌های صورت زائده‌هایی هستند که معمولاً در نواحی پیشانی، بینی، گونه و چانه تشکیل می‌شوند و از نظر ظاهری، ویژگی‌های متفاوتی دارند. در جدول زیر به معرفی برخی از رایج‌ترین جوش‌هایی که روی صورت دیده می‌شوند، می‌پردازیم:

انواع جوش صورتویژگی‌ها
جوش‌های سرسیاهبرآمدگی‌های تیره‌ای هستند که ناشی از مسدودشدن منافذ پوست با چربی و پوست مرده‌اند.
جوش‌های سرسفیدبرجستگی‌هایی که شرایط مشابه با جوش سرسیاه دارند اما رنگ‌شان سفید یا مایل به زرد است.
پاپول‌هابرآمدگی‌های کوچک و قرمزی هستند که هنگام لمس، دردناک می‌شوند و مستعد التهاب‌اند.
ندول‌هاتوده‌های گرد ‌و غیرعادی هستند که در عمق پوست تشکیل می‌شوند و اغلب دردناک‌اند.
کیست‌هاکیسه‌هایی حاوی چرک و مایع غلیظ زرد یا سبز هستند که از گلبول‌های سفید مرده و باکتری غیره، تشکیل می‌شوند و می‌توانند روی پوست اسکار ایجاد کنند.
جوش‌های چرکی (پوسچول)برجستگی‌های قرمز و ملتهبی هستند که معمولاً پر از چرک و مایع سفید و زردند و زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ باز پوست با چربی‌ها، باکتری‌ها و سلول‌های مرده پُر و مسدود شوند.
بررسی انواع جوش صورت

علت تشکیل جوش روی صورت

ایجاد جوش روی صورت می‌تواند به دلایل مختلفی رخ بدهد که شایع‌ترین موارد آن عبارت‌اند از تحریک و التهاب پوست بر اثر آلودگی، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد، حضور باکتری و میکروب روی پوست، افزایش سموم و التهاب غدد چربی پوست، بازبودن منافذ پوست، تغییرات یا به هم ریختگی‌های هورمونی، استرس و فشارهای روحی و غیره.

درمان کردن جوش صورت
درمان کردن جوش صورت

نکته مهم این است که اگر علت تشکیل این زائده‌ها، بیماری‌های هورمونی، فشار روحی و مواردی مانند اینها باشد، ابتدا باید نسبت به درمان این موارد اقدام کنید تا جوش‌ها کنترل شوند و سپس به کمک روش‌های کلینیکال، اثرات و اسکار ناشی از جوش و آکنه را از بین ببرید.

در سال‌های اخیر، تکنیک‌های جدید زیادی برای به حداکثر رساندن نتایج درمان جوش صورت در شیراز ارائه می‌شود؛ مثلاً جراحی بدون برش زیرپوست که با نام سابسیژن نیز شناخته می‌شود، یک روش کم‌تهاجمی است که به طور معمول برای درمان جای جوش‌های فرو رفته (آتروفیک) کاربرد دارد.

مراحل درمان کردن جوش صورت

برای درمان جوش‌های صورت باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. مراجعه به دکتر پوست برای معاینه و بررسی‌های اولیه
  2. انجام آزمایشات و بررسی‌های تخصصی‌تر در صورت نیاز
  3. شناسایی علت جوش و انتخاب مؤثرترین روش‌های درمانی برای آن

بهترین روش های درمان جوش صورت

روش‌های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارند که برخی از آن‌ها خانگی، برخی دارویی و برخی کلینیکال هستند و برای انجام آن‌ها باید به کلینیک‌های زیبایی مثل مطب دکتر نامیان در شیراز مراجعه کنید. در ادامه به معرفی بهترین روش‌های درمانی با دارو و روش‌های کلینیکال مثل درمان جوش صورت با لیزر و مواردی دیگر می‌پردازیم که معمولاً نسبت به سایر روش‌ها، نتیجه بخشی سریع‌تر و قطعی‌تری دارند.

درمان جوش صورت با دارو

هنگامی که به پزشک مراجعه می‌‌کنید و او معاینات و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد، ممکن است استفاده از برخی داروهای خوراکی و غیرخوراکی را برایتان تجویز کند که در این صورت، نیازی به استفاده از سایر روش‌ها نیست.

در چنین شرایطی برخی قرص‌ها و پمادها مثل انواع آنتی‌بیوتیک‌، برخی قرص‌های ضدبارداری و هورمونی، ایزوترتینوئین و رتینوئیدها که حاوی ویتامین A هستند، می‌توانند در بهبود جوش‌های صورت مؤثر باشند. در صورتی که استفاده از دارو برای درمان جوش صورت جواب ندهد، پزشک شما را دعوت به انجام درمان‌های تخصصی‌تر در مطب و کلینیک‌های زیبایی می‌کند تا بتوانید بر این مشکل پوستی، غلبه کنید.

درمان جوش صورت که هنوز تمام نشده است
درمان جوش صورت که هنوز تمام نشده است

درمان جوش صورت با روش های کلینیکال

وقتی جوش‌های صورت، گسترده می‌شوند و به مرحله‌ای می‌رسند که درمان‌های خانگی و دارویی جواب نمی‌دهد، باید به سراغ درمان‌های کلینیکال و لایه‌برداری‌های تخصصی رفت تا پوست بار دیگر احیاء و مرمت شود. در ادامه به ۳ مورد از مهم‌ترین درمان‌های تخصصی جوش صورت در کلینیک‌های شیراز می‌پردازیم:

درمان جوش صورت با پیلینگ

پیلینگ صورت، لایه‌برداری و یک روش جوانسازی پوست است که با برداشتن سلول‌های مرده در لایه سطحی آن، به پوست فرصت بازسازی و تشکیل یک لایه جدید با سلول‌های تازه می‌دهد. در چنین شرایطی، اغلب جوش‌ها یا تخلیه می‌شوند یا رد آن‌ها کمرنگ می‌شود و به مرور از بین می‌رود. این مسئله در نهایت پوستی صاف، نرم، یکدست و درخشان را برای شما به ارمغان می‌آورد. درمان جوش صورت با پیلینگ به ۳ روش عمده انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

  1. پیلینگ شیمیایی: این روش، نوعی اسیدتراپی به حساب می‌آید که به کمک محلول‌های شیمیایی انجام می‌شود تا به کمک آن‌ها لایه سطحی پوست و سلول‌های مرده آن از بین برود و بتواند خودش را بازسازی کند.
  2. پیلینگ با روش‌های فیزیکی: روش پیلینگ برای درمان جوش صورت، به کمک درمان‌هایی مثل میکرودرم ابریژن انجام می‌شود و متخصص از ابزارهای فیزیکی برای لایه‌برداری پوست استفاده می‌کند که انجام آن‌ها به دقت و ظرافت زیادی نیاز دارد و به همین دلیل، لزوم انتخاب یک پزشک خوب را بیشتر می‌کند.
  3. پیلینگ با لیزر: در این روش پرتوهای لیزر در سطح پوست به لایه‌برداری می‌پردازند و باعث کنترل چربی پوست نیز می‌شوند که در نهایت، به درمان جوش و جای جوش کمک می‌کند.

درمان جوش صورت با لیزر

یکی دیگر از روش‌های کلینیکال، درمان جوش صورت با لیزر است که روشی کم تهاجمی و مؤثر برای از بین بردن جای جوش محسوب می‌شود.

در پیلینگ صورت با لیزر، تمرکز پرتوها بر سطح پوست و لایه‌برداری آن است اما علاوه بر این کاربرد لیزر برای رفع جوش و جای جوش، این ابزار کاربرد دیگری نیز دارد که در روش دوم، پرتوهای لیزر به لایه‌های میانی پوست نفوذ می‌کنند و با ایجاد حرارت در این ناحیه و تحریک پوست برای کلاژن‌سازی، باعث می‌شوند که سلول‌های مرده را حذف کند و با تولید سلول‌های تازه به بازسازی و جوانسازی خود بپردازد. نکته مهم این است که استفاده از لیزر برای درمان جوش صورت، هزینه بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارد و آگاهی از این مسئله پیش از انجام آن، ضروری است.

درمان جوش صورت با لیزر جزو درمان‌های کوتاه مدت است که انجام آن حداکثر ۱ ساعت طول می‌کشد و دوره نقاهت چندانی ندارد.

درمان جوش صورت با مزوتراپی

مزوتراپی از دیگر روش‌های درمان جوش و مخصوصاً جای جوش روی صورت است که در آن، دارو و مواد مخصوص درمانی به کمک ابزارهای تخصصی، به لایه‌های عمیق پوست تزریق می‌شوند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مواد، ضد التهاب بودن و تجدیدکننده بودنشان است که باعث می‌شود جوش‌های روی صورت کاهش پیدا کنند و با آبرسانی و احیای پوست، لک و اسکار ناشی از آن‌ها نیز برطرف شود. انجام مزوتراپی برای درمان جوش صورت، یکی از بهترین روش‌ها برای این کار است که می‌تواند نتایج بسیار خوبی برای شما داشته باشد و به رفع چین‌وچروک‌های صورت و لک‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی و مواردی از این دست نیز کمک کند.

آیا درمان جوش و جای جوش با روشهای کلینیکال قطعی است؟

روش‌های کلینیکال مثل مزوتراپی و غیره را می‌توان از مؤثرترین روش‌ها برای درمان این عارضه پوستی دانست که در صورت رعایت نکات لازم و داشتن سبک زندگی سالم، اثرات آن‌ها اغلب قطعی و ماندگار است.

چه زمانی باید برای درمان کردن جوش صورت به پزشک مراجعه کرد؟

زمانی که جوش‌ها غیرقابل کنترل می‌شوند یا انواع حادتر آن‌ها مثل ندول، کیست و آکنه روی صورت ایجاد می‌شود و به درمان‌های تخصصی‌تر نیاز است.

بهترین دکتر برای درمان جوش صورت در شیراز چه کسی است؟

تعیین‌کننده‌ترین عامل برای درمان جوش صورت با لیزر یا به کمک سایر روش‌های درمانی زیبایی، انتخاب یک دکتر خوب است؛ زیرا هرچه دکتر شما در کار خود باتجربه‌تر و ماهرتر باشد، احتمال اینکه درمان شما به نتیجه مطلوبی برسد نیز بالا می‌رود. دکتر نامیان به عنوان بهترین دکتر برای جوش صورت در شیراز شناخته می‌شود؛ زیرا برای درمان آکنه شما بر اساس نوع و علت، یک پکیج درمانی طراحی می‌کند تا علاوه بر بهبود آکنه‌های فعال، اسکار ناشی از جوش‌های قبلی نیز برطرف شود.

درمان تخصصی جوش صورت در شیراز توسط دکتر سمر نامیان
درمان تخصصی جوش صورت در شیراز توسط دکتر سمر نامیان

پکیج پیشنهادی غالبا شامل لیزرهای غیرتهاجمی است که زخم و دوره نقاهت ندارند و همچنین دستگاه میکرودرم که برای لایه‌برداری پوست استفاده می‌شوند. این پکیج‌ها به عنوان روشی مؤثرتر از فیشیال یا جایگزین درمان‌های تهاجمی‌تر مثل هایفو که عوارض دارند، بهترین گزینه هستند و می‌توان از آنها به طور روتین هم برای مراقبت پوستی استفاده کرد. ممکن است روش‌هایی مثل میکرونیدلینگ هم به عنوان روشی مکمل برای اسکارهای آکنه فرو رفته و جوانسازی انتخاب شود. تعداد جلسات برای هر بیمار با توجه به اهداف درمانی متفاوت خواهد بود.

سخن پایانی

درمان انواع جوش و از بین بردن جای آن‌ها روی صورت، یکی از رایج‌ترین دغدغه‌ها میان مردم است که امروزه با روش‌های درمانی مختلفی می‌توان این کار را انجام داد. درمان‌های دارویی، درمان‌های کلینیکال مثل درمان جوش صورت با لیزر، لایه‌برداری یا مزوتراپی، همگی جزو این روش‌های درمانی هستند که می‌توانند در حل این مشکل بسیار مؤثر و مفید باشند و تنها شرط دستیابی به چنین نتیجه خوب و راضی‌کننده‌ای، مراجعه به بهترین کلینیک درمان جوش صورت در شیراز و انجام آن‌ها به دست یک پزشک باتجربه است.

منابع این مطلب

My.clevelandclinic.org/health/diseases/22468-pimples/

Verywellhealth.com/types-of-inflamed-pimples-15615/

Thegoldenroyal.com/skin-health/laser-facial-pimples/

Greenlifeclinics.com/peeling-or-exfoliation/

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز
[تعداد امتیازها ۵ عدد و میانگین امتیازها ۵]

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “بهترین روش‌های درمان جوش صورت”

  1. فاطی

    سلام خانم دکتر. من ۱۷ سالمه و صورتم خیلی جوش زده. باید چه کار کنم؟

    1. دکتر سمر نامیان

      سلام عزیزم. تو این سن یکم عادیه که جوش بزنید اما اگر جوشهاتون زیاد شده باید حضوری تشریف بیارید مطب تا معاینه کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *